Παραλία Στάφυλος

Translate English Version

Παραλία Στάφυλος

Στο βάθος ενός πανέμορφου πευκόφυτου κόλπου βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς παραλίες της Σκοπέλου. Η παραλία Στάφυλος οφείλει το όνομά της στο θρυλικό πρίγκιπα Σπάτφυλο, γιο του θεού Διονύσου και της πεντάμορφης Αριάδνης, κόρη του μυθικού βασιλιά της Κνωσού, Μίνωα. Αυτή τη παραλία επέλεξε ο Στάφυλος για να χτίσει μία πόλη γύρω στο 1600 π.Χ. Στο μικρό ακρωτήρι στην άκρη της παραλίας βρέθηκε ο τάφος και το χρυσό σπαθί του, που τώρα εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Ο Στάφυλος είναι μία υπέροχη αμμώδης παραλία με καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά. Στη παραλία λειτουργεί αναψυκτήριο απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε νερό, καφέ, αναψυκτικά και σνακ ενώ στην αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στη παραλία υπάρχει ταβέρνα όπου μπορείτε να δειπνήσετε. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ναυαγοσώστη αλλά έχει και αρκετό ελεύθερο χώρο αφού είναι μεγάλη σε μήκος. Από το Στάφυλο, ξεκινάει ένα μονοπάτι που οδηγεί στη παραλία Βελάνιο, μία απομακρυσμένη παραλία όπου προτιμάται κυρίως από γυμνιστές.

Η παραλία Στάφυλος είναι η πρώτη που συναντάμε βγαίνοντας από τη Χώρα της Σκοπέλου. Απέχει 4,5 χιλιόμετρα από τη πρωτεύουσα του νησιού και μπορείτε εύκολα να φτάσετε με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Η στάση του λεωφορείου βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μακριά από την ακτή και περιλαμβάνει ένα κατηφορικό δρόμο και μερικά απότομα πέτρινα σκαλοπάτια. Η κατάβαση είναι ευκολότερη από την ανάβαση και δεν συνιστάται για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Χώρος στάθμευσης δεν υπάρχει και ενδέχεται να παρατηρηθεί συνωστισμός στο δρόμο όπου σταθμεύουν τα οχήματα.   

Λιμεναρχείο Σκοπέλου: (24240) 22180

Social Campaign