Παραλία Μονή

Translate English Version

Παραλία Μονή

Η παραλία Μονή βρίσκεται στην ομώνυμη νησίδα απέναντι από το χωριό Πέρδικα της Αίγινας. Το ταξίδι από την Πέρδικα έως τη μικρή νησίδα του Αργοσαρωνικού διαρκεί μόλις 8 λεπτά με τα μικρά βαρκάκια που εκτελούν τακτικά δρομολόγια (10:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.) από το Πάσχα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Η Μονή είναι ένα όμορφο ακατοίκητο νησάκι με πλούσια βλάστηση. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι καλυμμένο από πευκοδάσος. Επάνω στη νησίδα ζουν μόνο ελάφια, αγριοκάτσικα, παγώνια και φασιανοί που πολλές φορές πλησιάζουν τους επισκέπτες για να τα ταΐσουν.

Οι παραλίες της Μονής από την μία πλευρά του νησιού έχουν βαθιά και καθαρά νερά, κατάλληλα για υποβρύχιο ψάρεμα, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει μία θαυμάσια οργανωμένη αμμουδερή παραλία με καταγάλανα ανοιχτόχρωμα νερά και πολλά άλλα σημεία για μπάνιο και ψάρεμα. Στην οργανωμένη παραλία της Μονής λειτουργεί αναψυκτήριο από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ, αναψυκτικά και σνακ.

Η επίσκεψη και το μπάνιο στη νησίδα μπορεί να συνδυαστεί με πικνίκ, πεζοπορία μέσα στα πεύκα και αναρρίχηση στην ψηλότερη κορυφή για να απολαύσετε τη θέα. Στους κολπίσκους του νησιού δένουν το καλοκαίρι πολλά σκάφη αναψυχής. Η υπέροχη αυτή οργανωμένη παραλία έχει καταστεί γνωστή τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που την επισκέπτονται για να δροσιστούν στα καταγάλανα νερά της. Εάν σκοπεύετε να πάτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα σας προτείναμε να πάτε καθημερινή και όχι Σαββατοκύριακο ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε περιμένοντας το βαρκάκι να περάσετε απέναντι και για να βρείτε πιο εύκολα ελεύθερη ξαπλώστρα και ομπρέλα Αν πάλι δε βρείτε ομπρέλα, τα πολλά δέντρα θα σας προσφέρουν φυσική σκιά.

Για να φτάσει κανείς από την πόλη της Αίγινας έως τη νησίδα, θα πρέπει να κατευθυνθεί πρώτα στη Πέρδικα είτε με αυτοκίνητο ή μηχανή, είτε με λεωφορείο της τοπικής συγκοινωνίας και εν συνεχεία με βαρκάκι να περάσει στη Μονή. Παρόλη τη δύσκολη πρόσβαση, το ταξίδι έως τη νησίδα αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει το κόπο. Όσο για τη παραλία, αυτή σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.


Λιμεναρχείο Αίγινας: (22970) 22328


Social Campaign