Παραλία Αγίου Παύλου

Translate

Παραλία Αγίου Παύλου

Η παραλία του Άγιου Παύλου αποτελείται από δύο μικρούς κόλπους, με ρηχά κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ακτή καλυμμένη με άμμο και βότσαλο, και τοπίο που περιτριγυρίζεται από βράχια κατάλληλα για βουτιές. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η υπέροχη θέα στην Ακρόπολη της Λίνδου. Το δεξί τμήμα της παραλίας προσφέρει ξαπλώστρες, φαγητό και νησιώτικη μουσική, ενώ το αριστερό τμήμα προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης. 

Στο ένα άκρο του κόλπου, υπάρχει το μικρό εκκλησάκι, που υπενθυμίζει την επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου στην Λίνδο και αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ζευγάρια που επιλέγουν κάθε χρόνο αυτό το σημείο για να κάνουν το γάμο τους.

Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να ζητήσουν στους βαρκάρηδες που αγκυροβολούν στην περιοχή να τους οδηγήσουν στο Λακί, όπου γυρίστηκαν κάποιες σκηνές της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε». 

Η παραλία είναι πολύ δημοφιλής και προσελκύει πολύ κόσμο. Γι΄ αυτό καλό θα ήταν να την επισκεφτείτε νωρίς το πρωί ή περίοδο μη έντονης τουριστικής κίνησης. Απέχει περίπου 49χλμ από την πόλη της Ρόδου ενώ από τη Λίνδο μπορείτε να φτάσετε εύκολα στην παραλία με τα πόδια.