Ναυάγιο

Translate English Version

Ναυάγιο

Η πιο γνωστή και παγκοσμίως φημισμένη παραλία της Ζακύνθου δεν είναι άλλη από το Ναυάγιο. Το έντονο τιρκουάζ χρώμα του νερού, η λευκή άμμος και οι εντυπωσιακοί απότομοι βράχοι που κυκλώνουν την παραλία την καθιστούν μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας και μία από ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και βαθειά με ψιλό βότσαλο στο βυθό και το κολύμπι εκεί σίγουρα είναι μία μοναδική εμπειρία.

Στο πίσω μέρος της παραλίας βρίσκεται το σκουριασμένο κουφάρι του πλοίου με το λαθραίο φορτίο που ναυάγησε εκεί το 1980, εξ ου και το όνομα Ναυάγιο. Η παλιά της ονομασία της παραλίες ωστόσο ήταν Αγιος Γεώργιος.

Ο Γερμανός περιηγητής E.L. Salvatos αναφέρει το 1901, για την περιοχή του Ναυαγίου, ότι ήταν μία πολύ μικρή παραλία με μαύρες πέτρες. Γέροντες της περιοχής μιλούν ότι μέχρι το 1920 υπήρχε εκεί πολύ μικρή παραλία με το όνομα Σπιριλί. Μετά το 1922 από κατολισθήσεις δημιουργήθηκε αρχικά η πρώτη αξιόλογη παραλία η οποία ήταν περίπου μέχρι το σημείο που είναι σήμερα το καράβι. Η τελευταία κατολίσθηση μετά το Ναυάγιο δημιούργησε την σημερινή παραλία.

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού κοντά στο ορεινό χωριό της Αναφωνήτριας.Δίπλα στο χωριό υπάρχει μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να πάτε και να δείτε το Ναυάγιο από ψηλά. Η θέα είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Άλλωστε πρόκειται για μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες παγκοσμίως.

Στην παραλία μπορείτε να φθάσετε μόνο μέσω θαλάσσης απο το Πόρτο Βρώμη, τις Αλυκές, το Σκινάρι και τον Άγιο Νικόλαο, αλλά πολύ συχνά εξαιτίας του καιρού δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές.

Campaign