Παραλία Βοϊδοκοιλιά
Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στη Μεσσηνία θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου. Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά της. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πύλο και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000.
Αυτό που κάνει την παραλία να ξεχωρίζει είναι o μοναδικής ομορφιάς φυσικός κολπίσκος. Εχει λευκή ψιλή άμμο η οποία απλώνεται σε μεγάλη έκταση, απ' άκρη σ' άκρη της παραλίας.
Πιστεύεται ότι η παραλία αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα (Βους=βόδι), όνομα που μοιάζει με το Βοϊδοκοιλιά, στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο, με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο. Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα - Βοϊδοκοιλιά. Η προφανέστερη βέβαια ονομασία προέρχεται από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.
Στην νότια πλευρά της παραλίας βρίσκονται τα ερείπια Μεσαιωνικού κάστρου που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους της Πελοποννήσου τον 13ο αιώνα, το οποίο είναι γνωστό σήμερα ως Παλαιόκαστρο ή Παλαιοναυαρίνο. Στον βράχο κάτω από το Παλαιόκαστρο υπάρχει μεγάλη σπηλιά που ονομάζεται σπηλιά του Νέστορα. Έχει διαστάσεις περίπου 30 x 16 μέτρα και μεγάλο ύψος, που φτάνει κατά τόπους τα 30 μέτρα. Σύμφωνα με τη μυθολογία στη σπηλιά αυτή έκρυψε ο Ερμής το κοπάδι που έκλεψε από τον Απόλλωνα. Το σπήλαιο έχει επίσης ταυτιστεί με τον χώρο όπου φυλάσσονταν τα κοπάδια του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα, σύμφωνα και με τον Παυσανία (Μεσσηνιακά, 36.2). H σπηλιά είναι προσβάσιμη από μονοπάτι που ξεκινάει από την παραλία. Στη βόρεια άκρη της παραλίας υπάρχει ο θολωτός τάφος του Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα και σε μικρή απόσταση υπάρχει και η παραλία της Γλώσσας.
Η πιο εύκολη πρόσβαση είναιι μέσα από το Πετροχώρι. Το ελεύθερο camping απαγορεύεται στην περιοχή, η οποία έχει σημαντική βιοποικιλότητα.