Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Η Σίφνος συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά με καθημερινά δρομολόγια πλοίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συνήθως το πρώτο δρομολόγιο αναχωρεί από τον Πειραιά στις 07:00 π.μ. και η μέση διάρκεια ταξιδιού είναι 3.5 ώρες με πλοίο υψηλής ταχύτητας και περίπου 5.30 ώρες με συμβατικό πλοίο. Ωστόσο ταχύπλοα τύπου καταμαράν εκτελούν το δρομολόγιο μόνο τη περίοδο από Μάρτιο έως Νοέμβριο. Τους υπόλοιπους μήνες του έτους μπορείτε να ταξιδέψετε στη Σίφνο μόνο με συμβατικά πλοία. Τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση είναι αυξημένη, εκτελούνται συμπληρωματικά δρομολόγια ώστε να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό. Εκείνη τη περίοδο ο αριθμός των δρομολογίων μπορεί να φτάσει τα πέντε ημερησίως. Το λιμάνι της Σίφνου βρίσκεται στις Καμάρες και η απόσταση που χωρίζει τα δύο λιμάνια είναι 76 ναυτικά μίλια. Τα περισσότερα πλοία για Σίφνο αναχωρούν από τις πύλες Ε6, Ε7, Ε8 και Ε9 του λιμένος Πειραιώς.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Σίφνος συνδέεται με απευθείας δρομολόγια πλοίων με τα νησιά Κύθνος, Σέριφος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ίος, Σίκινος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος και άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η Σίφνος δε διαθέτει αεροδρόμιο, οπότε σε περίπτωση που ταξιδεύετε με αεροπλάνο θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο αεροδρόμιο της Μήλου που είναι το πλησιέστερο στη Σίφνο και από εκεί να πάρετε το πλοίο με προορισμό τη Σίφνο. Η διάρκεια ταξιδιού από τη Μήλο στη Σίφνο είναι 30 λεπτά με ταχύπλοο πλοίο και 1.30 ώρα με συμβατικό. Εναλλακτικά μπορείτε να ταξιδέψετε προς τα αεροδρόμια της Πάρου, της Σύρου, της Μυκόνου και της Σαντορίνης αλλά οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανάμεσα σε αυτά τα νησιά και τη Σίφνο δεν είναι τόσο συχνές.

Ταξιδιωτικές συμβουλές

  • Καλό θα ήταν να βρίσκεστε στο λιμάνι επιβίβασης τουλάχιστον μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου, ειδικά αν ταξιδεύετε με το όχημά σας.
  • Αν ταξιδεύετε πεζοί μπορείτε να φτάσετε στη πύλη αναχώρησης με το δωρεάν λεωφορείο του ΟΛΠ που αναχωρεί από την πύλη Ε5 ακριβώς απέναντι από τη στάση του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.
  • Η Σίφνος αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό οπότε καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων καθώς ενδέχεται να υπάρχει πληρότητα θέσεων ειδικά κατά τους μήνες αυξημένης τουριστικής κίνησης, Ιούλιος και Αύγουστος.