Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Στην Κάρπαθο υπάρχουν δύο λιμάνια, το Διαφάνι στο βόρειο τμήμα του νησιού και τα Πηγάδια στο νότιο τμήμα. Συνήθως τα πλοία από τον Πειραιά προσεγγίζουν και τα δύο λιμάνια του νησιού. Το νησί συνδέεται με πλοίο με το λιμάνι του Πειραιά 2-3 φορές την εβδομάδα. Η απόσταση ανάμεσα στα δύο λιμάνια είναι 227 ναυτικά μίλια και το ταξίδι διαρκεί περίπου 20-26 ώρες ανάλογα με τον καιρό και τις ενδιάμεσες προσεγγίσεις λιμένων. Συνήθως τα πλοία αναχωρούν μεσημέρι η αργά το απόγευμα και φτάνουν στο νησί την επόμενη ημέρα. Η τιμή του εισιτηρίου εξαρτάται από την επιλογή της θέσης και την έκπτωση που μπορεί κάποιος να δικαιούται. Τα πλοία για Κάρπαθο όπως και για τα περισσότερα νησιά των Δωδεκανήσων, αναχωρούν από την Πύλη Ε1 του λιμένος Πειραιώς αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει οπότε πριν ταξιδέψετε θα σας συνιστούσαμε να επικοινωνήσετε με τον τουριστικό σας πράκτορα ή με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Κάρπαθος έχει απευθείας δρομολόγια με νησιά των Δωδεκανήσων, των Κυκλάδων αλλά και με το Ηράκλειο και την Σητεία στην Κρήτη. Το νησί συνδέεται με τακτικά δρομολόγια με τα νησιά Ρόδος, Ανάφη, Χάλκη, Κάσος, Μήλος και Σαντορίνη.

Αεροπλάνο

Στον κρατικό αερολιμένα της Καρπάθου μπορεί να ταξιδέψει κανείς από το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως και από το αεροδρόμιο της Ρόδου και την Κρήτη. Η πτήση από τον Αερολιμένα Αθηνών διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, εκτελούνται πτήσεις τσάρτερ από πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος. Το αεροδρόμιο της Καρπάθου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, 14 περίπου χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού Πηγάδια. Για προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις καθώς και για περισσότερες πληροφορίες για το αεροδρόμιο Καρπάθου, πατήστε εδώ.