Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Το Καστελόριζο έχει μόνο ένα λιμάνι, το οποίο βρίσκεται στη πρωτεύουσα του νησιού. Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκώς με το λιμάνι του Πειραιά με συμβατικά πλοία που εκτελούν το δρομολόγιο σε 22 περίπου ώρες.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Επίσης συνδέεται και με άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, όπως με τη Σύμη (6 ώρες), την Τήλο (8 ώρες), τη Νίσυρο (9’20’’ ώρες), τη Κω (11 ώρες), τη Κάλυμνο (12’20’’ ώρες) και την Αστυπάλαια (13’30’’). Επίσης με τα νησιά Πάτμος (12’50’’ ώρες) Λειψοί (12’35’’), Ικαρία (15 ώρες) και Φούρνοι (14’25’’ ώρες). Από το νησί της Ρόδου το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί 2’30’’ - 3'30'' ώρες αναλόγως τον τύπο του πλοίου.

Αεροπλάνο

Προς το αεροδρόμιο του Καστελόριζου, εκτελούνται καθημερινές πτήσεις από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, εκτελούνται περιορισμένες πτήσεις και από τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου και της Λέσβου. Από το εξωτερικό μπορείτε να ταξιδέψετε στη Ρόδο και εν συνεχεία με άλλη προγραμματισμένη πτήση ή ακτοπλοϊκώς να μεταβείτε στο Καστελόριζο. Τα δρομολόγια εκτελεί η Olympic Air.