Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Από Πειραιά

Το νησί της Χάλκης συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Το ταξίδι είναι μακρύ και διαρκεί από 24 έως 30 ώρες ανάλογα με τις ενδιάμεσες στάσεις. Το δρομολόγιο εκτελείται από πλοίο της άγονης γραμμής που προσεγγίζει διάφορα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Ωστόσο μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι του Πειραιά στη Ρόδο και από εκεί με καραβάκι στη Χάλκη. 

Από Ρόδο

Τα καραβάκια από τη Ρόδο αναχωρούν από την Κάμειρο ωστόσο μπορείτε να ταξιδέψετε και από το κεντρικό λιμάνι του νησιού με συμβατικά πλοία και καταμαράν. Από την Κάμειρο την καλοκαιρινή περίοδο τα δρομολόγια προς Χάλκη είναι καθημερινά και διαρκούν περίπου 40 λεπτά. Αν ταξιδεύετε αεροπορικώς το κοντινότερο αεροδρόμιο είναι αυτό της Ρόδου. Από εκεί μπορείτε να κατευθυνθείτε στη Κάμειρο που βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και στη συνέχεια να πάρετε το πλοίο για τη Χάλκη.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Χάλκη έχει απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά: Ρόδος, Κάρπαθος, Κάλυμνος, Κάσος, Κως, Νίσυρος, Σύμη, Τήλος, Ηράκλειο Κρήτης, Σητεία, Ανάφη, Μήλος και Σαντορίνη.