Πως να Πάτε

Translate English Version

Αεροπλάνο

Στον κρατικό αερολιμένα της Σκύρου μπορεί να φτάσει κανείς απο το αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπως και απο άλλα αεροδρόμια της χώρας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πλοίο

Από Κύμη - Βόλο

Η Σκύρος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω του λιμένα της Κύμης στην Εύβοια. Η Κύμη απέχει 2,5-3 οδικώς από την Αθήνα, ενώ εξυπηρετείται και από δρομολόγια του ΚΤΕΛ Ευβοίας που αναχωρούν από το σταθμό των ΚΤΕΛ στη Λιοσίων. Η διαδρομή είναι 160 χιλιόμετρα και καλύπτεται σε 3 ώρες και 15 λεπτά. Τα δρομολόγια από τη Κύμη προς τη Σκύρο είναι καθημερινά και διαρκούν 1,5 ώρα. Εκτελείται 1 τουλάχιστον δρομολόγιο ανά κατεύθυνση όλο το χειμώνα, ενώ από την άνοιξη και για όλη τη καλοκαιρινή περίοδο εκτελούνται δύο καθημερινά δρομολόγια τις περισσότερες ημέρες. Η πυκνότητα των δρομολογίων αυξάνει και σε ορισμένες περιόδους μέσα στο έτος όπως στις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων που παρατηρείται αυξημένη επιβατική κίνηση. Για τη Σκύρο μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε από τον Βόλο με ενδιάμεσες στάσεις τη Σκόπελο ή την Αλόννησο ανάλογα με το δρομολόγιο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 8-14 ώρες.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Σκύρος συνδέεται με ακτοπλοϊκά δρομολόγια με τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις ανάμεσα στις Βόρειες Σποράδες και τη Σκύρο είναι συνήθως εποχικές.