Πως να Πάτε

Translate English Version

Πλοίο

Πως πάω Κέρκυρα από Ηγουμενίτσα

Το νησί της Κέρκυρας συνδέεται με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τακτά δρομολόγια πλοίων τόσο κλειστού όσο και ανοικτού τύπου. Τα δρομολόγια είναι συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας και εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά με πλοία ανοικτού τύπου και 1 ώρα και 10 λεπτά με πλοία κλειστού τύπου. Το κόστος των εισιτηρίων διαφοροποιείται ανάλογα με το τύπο του πλοίου. Εκδοτήρια υπάρχουν στην είσοδο των λιμένων αλλά η αγορά τους μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της online εφαρμογής.

Όσοι δεν έχουν δικό τους όχημα για να φτάσουν ως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μπορούν να ταξιδέψουν με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας. Από την Αθήνα υπάρχουν τρία δρομολόγια την ημέρα και το ταξίδι έως την Ηγουμενίτσα διαρκεί 6 περίπου ώρες. Τα λεωφορεία αναχωρούν από τον υπεραστικό σταθμό Κηφισού. Εισιτήρια εκδίδονται στα γραφεία του σταθμού αλλά και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας των ΚΤΕΛ. Παιδιά κάτω των 6 ετών ταξιδεύουν δωρεάν. Από τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 καθημερινά δρομολόγια προς την Ηγουμενίτσα. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αναχωρούν από τον σταθμό του ΟΣΕ. Δρομολόγια προς την Ηγουμενίτσα εκτελούνται και από την Πάτρα.

Όσοι ταξιδεύουν οδικώς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η απόσταση από την Αθήνα μέχρι την Ηγουμενίτσα είναι 448 χιλιόμετρα μέσω της Ιονίας Οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρίου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες. Από τη Θεσσαλονίκη, η απόσταση είναι 323 χιλιόμετρα μέσω της Εγνατίας Οδού και το ταξίδι διαρκεί 3 περίπου ώρες.

Πως πάω Κέρκυρα από Πάτρα

Η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα είναι εποχιακή και διαθέσιμη από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πραγματοποιούνται 1-3 δρομολόγια την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί 7.5 περίπου ώρες.

Από άλλες χώρες

Η Κέρκυρα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με την Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Μπρίντεζι, Αγκώνα). Η σύνδεση με το Μπάρι είναι εποχιακή και συνήθως διαθέσιμη τους καλοκαιρινούς μήνες και τον Σεπτέμβριο. Τους μήνες υψηλής τουριστικής κίνησης εκτελούνται 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως ενώ τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο 1-3 δρομολόγια την εβδομάδα. Η διάρκεια ταξιδιού κυμαίνεται από 9 έως 11 ώρες. Η ακτοπλοϊκή γραμμή Μπρίντιζι - Κέρκυρα είναι επίσης εποχιακή. Η διάρκεια ταξιδιού είναι 7.5 έως 12 ώρες.

Σύνδεση με άλλα νησιά

Η Κέρκυρα συνδέεται ακτοπλοϊκώς με τους Παξούς και τους Αντίπαξους καθώς και με τη Κεφαλονιά. Το δρομολόγιο με τη Κεφαλονιά είναι εποχιακό και συνήθως διαθέσιμο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Αεροπλάνο

Καθώς η Κέρκυρα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό πραγματοποιούνται πολλές προγραμματισμένες πτήσεις αλλά και πτήσεις τσάρτερ από πολλά διεθνή αεροδρόμια. Η TUI είναι ένας από τους αερομεταφορείς που μπορεί να σας μεταφέρει σε αυτό το ηλιόλουστο νησί από πολλά διαφορετικά αεροδρόμια σε όλο το κόσμο. Επίσης υπάρχουν τακτικά αεροπορικά δρομολόγια από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας προς τη Κέρκυρα σε καθημερινή βάση. Το κόστος των εισιτηρίων κυμαίνεται ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τη χρονική περίοδο. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα. Δρομολόγια εκτελούνται και από το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης αλλά όχι σε καθημερινή βάση. Η διάρκεια πτήσης είναι 1 περίπου ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.