Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Translate

Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Ο αγώνας δρόμου «Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων» είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και άρτια οργανωμένους δρομικούς αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα. Με την πανέμορφη Παμβώτιδα να λειτουργεί ως το τέλειο σκηνικό, οι δρομείς εκκινούν από την πλατεία Μαβίλη στον Μώλο και καλύπτουν μια απόσταση 30χλμ γύρω από τη λίμνη, για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο από όπου ξεκίνησαν.

Το μήκος της διαδρομής, αλλά και το χρονικό σημείο που διεξάγεται ο αγώνας, είναι τα στοιχεία που του δίνουν τον χαρακτήρα ενός ιδανικού τεστ για τους δρομείς που στοχεύουν να λάβουν μέρος στους μεγάλους μαραθωνίους του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όπως για παράδειγμα ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Η πόλη που φιλοξενεί τον αγώνα είναι τα Ιωάννινα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου και μεγαλύτερη πόλη της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Θα υποδεχτεί τον Γύρο της Λίμνης για 15η φορά, προσφέροντας άλλη μια υπέροχη εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ιδέα της διοργάνωσης ενός αγώνα γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα, ανήκει στον Γιώργο Ντανίκα, που δυστυχώς δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, και στον συναθλητή και φίλο του Νίκο Μίχα, μέλη και οι δύο του Ποσειδώνα Ιωαννίνων, ενός σωματείου με αντικείμενο την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση και τους δρομικούς αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

Ο συνδιοργανωτής «Λίμνη» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα τα Ιωάννινα της οποίας ο σκοπός συνίσταται κυρίως στην προώθηση, προβολή και ανάδειξη του φυσικού στοιχείου της Λίμνης Παμβώτιδας, μέσα από τη διοργάνωση ποικίλων αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

Το 2007, στην πρεμιέρα του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, έτρεξαν 200 αθλητές, κυρίως Γιαννιώτες, όμως στο πέρασμα των χρόνων, ο αγώνας εξελίχτηκε σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, που, το 2019, φιλοξένησε 3500 αθλητές από διάφορες χώρες και προσέλκυσε την ελίτ των Ελλήνων δρομέων.

Εκτός από τον αγώνα των 30χλμ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: 30χλμ δυναμικού βαδίσματος, κούρσες 10χλμ και 5χλμ και τρεις ξεχωριστούς αγώνες απόστασης 1χλμ για άτομα με αναπηρία, οικογένειες και μαμάδες με μωρά στο καροτσάκι. Η εκκίνηση όλων των αγώνων θα δοθεί στην πλατεία Μαβίλη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης, ενώ το κόστος ποικίλει ανάλογα με το πακέτο εγγραφής και τον αγώνα.