Παραλία Παλαιοκαστρίτσα

Φωτο: © allovergreece.com

Translate English Version

Παραλία Παλαιοκαστρίτσα

Η Παλαιοκαστρίτσα περιλαμβάνει μια σειρά από παραλίες που χωρίζονται από μικρά ακρωτήρια. Πολλές εξ’ αυτών είναι μοναδικής φυσικής ομορφιάς και οι περισσότερες απομονωμένες και δυσπρόσιτες. Η κυρίως παραλία βρίσκεται κάτω από τη Μονή της Θεοτόκου και είναι γνωστή ως παραλία Παλαιοκαστρίτσας ή Άγιος Σπυρίδωνας. Είναι μία ονειρεμένη παραλία, από τις πιο γνωστές του νησιού μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, που έχει μείνει αναλλοίωτο από την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η φυσική αυτή ομορφιά είναι άλλωστε που έχει καταστήσει την Παλαιοκαστρίτσα ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό προσελκύοντας επισκέπτες απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας κατακλύζονται από επισκέπτες. Αν όμως είστε από εκείνους που αναζητούν την ηρεμία και αποφεύγουν τις κοσμοπολίτικες παραλίες, τότε έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τους γύρω όρμους, όπως την Αλύπα, την Αγία Τριάδα, τον Άγιο Πέτρο, το Αμπελάκι και τα Πλατάκια.  

Η παραλία βρίσκεται μέσα σε έναν πανέμορφο κόλπο και είναι η μόνη αμμώδης παραλία από τις έξι της περιοχής. Περιβάλλεται από εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και έχει κρυστάλλινα νερά που όμως είναι κρύα. Η παραλία διαθέτει πολλές τουριστικές υποδομές και παρέχει όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες ενώ σε κοντινή απόσταση υπάρχουν χώροι εστίασης και διαμονής. Υπάρχει κέντρο θαλασσίων σπορ για τους λάτρεις της περιπέτειας, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα ενοικίασης μικρών σκαφών. Είναι ένας τρόπος για να εξερευνήσετε τα θαλάσσια σπήλαια που υπάρχουν στη περιοχή και να επισκεφθείτε τις απομονωμένες παραλίες.

Η παραλία βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, 25 περίπου χιλιόμετρα από τη πόλη της Κέρκυρας. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο ή μηχανή είναι πολύ εύκολη ενώ τακτικά είναι και τα δρομολόγια των λεωφορείων της τοπικής συγκοινωνίας από τη πόλη της Κέρκυρας. Είναι από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο όμορφο νησί των Φαιάκων. Η επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στη Μονή της Θεοτόκου στη κορυφή του βράχου καθώς και με βόλτα στο γραφικό χωριό Λάκωνες. Και τα δύο αυτά μέρη προσφέρουν πανοραμική θέα προς τη μαγευτική αυτή παραλία και πολλές ευκαιρίες για όμορφες φωτογραφίες.

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας: (26613) 65200

Social Campaign