Επτά Πηγές

Translate English Version

Επτά Πηγές

Στο κέντρο του νησιού της Ρόδου βρίσκεται ένα μικρός παράδεισος με αιωνόβια πλατάνια και άφθονα τρεχούμενα νερά που δημιουργούν ένα καταφύγιο δροσιάς και ξεκούρασης για τους περιηγητές του νησιού. Η περιοχή πήρε το όνομά της από τις φυσικές πηγές που αναβλύζουν σε επτά σημεία. Το νερό από τα επτά αυτά σημεία περνώντας μέσα από μια στενή σήραγγα 150 περίπου μέτρων καταλήγει σε μια λίμνη που βρίσκεται στην περιοχή. Στο μέσον περίπου της σήραγγας υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός το δε βάθος του είναι 13 μέτρα. Το περπάτημα μέσα από τη σκοτεινή σήραγγα με τα πόδια στο τρεχούμενο γλυκό νερό, είναι μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά μην το δοκιμάσετε αν είστε κλειστοφοβικοί. Ως εναλλακτική διαδρομή μπορείτε απλά να ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί στη λίμνη.

Η λίμνη όπου καταλήγει το νερό έχει βάθος από 1 έως 8 μέτρα  και μήκος περίπου 200 μέτρα και στην οποία μπορεί κάποιος να κολυμπήσει. Είναι ο μοναδικός χώρος στη Ρόδο που μπορεί κανείς να κάνει μπάνιο σε γλυκό νερό. Η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε χάρη στην κατασκευή ενός φράγματος από τους Ιταλούς, προκειμένου να εφοδιάζουν με νερό το γειτονικό χωριό Κολύμπια. Είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς και οι πηγές αποτελούν ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους φυσιολάτρες. 

Η διαδρομή προς τις Επτά Πηγές και η ρεματιά με τα πλατάνια και τα πεύκα είναι μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Σε όλο το πλάτος της ρεματιάς υπάρχουν γεφυράκια, λίμνη με πάπιες και το ροδίτικο γκιζάνι.  Το "Γκιζάνι" είναι ένα σπάνιο είδος ψαριού το οποίο απαντάται μόνο στα ρυάκια της Ρόδου.

Οι πηγές ρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Ρόδου κοντά στο χωριό Αρχάγγελος.