Αρκό

Translate English Version

Αρκό

Το Αρκό (ή Άρκο ή Αρκάκι) είναι μία μικρή ακατοίκητη νησίδα των Βορείων Σποράδων. Βρίσκεται ανατολικά της Σκιάθου και είναι γνωστή για τη πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα και τις όμορφες αμμώδεις παραλίες της που σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά καθιστούν την Άρκο δημοφιλή προορισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από νωρίς το καλοκαίρι πολλά σκάφη δένουν στους όρμους του νησιού αλλά και αρκετοί επισκέπτες περνούν καθημερινά από τη Σκιάθο στην Άρκο για να απολαύσουν τις υπέροχες παραλίες και να χαλαρώσουν στις ήσυχες παραλίες.

Η μόνη υποδομή που υπάρχει επάνω στη μικρή νησίδα είναι μία μικρή ταβέρνα πάνω στο κύμα όπου μπορείτε να βρείτε καφέ, ποτό και φαγητό. Δίπλα από τη ταβέρνα υπάρχουν μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες για τους λάτρεις των οργανωμένων παραλιών. Αυτή είναι και η μοναδική οργανωμένη παραλία επάνω στη νησίδα. Στις άκρες της παραλίας, αμέσως μετά τα βράχια σχηματίζονται δύο μικρότερες παραλίες. Αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία της νησίδας υπάρχουν εξίσου όμορφες παραλίες, σχεδόν όλες ερημικές και ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα. Ο βυθός είναι εξαιρετικός και αρκετές εκδρομές διοργανώνονται με σκοπό τη κατάδυση και την εξερεύνηση του βυθού.

Δρομολόγια προς τη νησίδα Αρκό δεν πραγματοποιούνται, άρα  αν θέλετε να φτάσετε έως εδώ θα πρέπει να ενοικιάσετε ένα μικρό σκάφος για το οποίο δεν απαιτείται άδεια ή να πάρετε ένα θαλάσσιο ταξί από το λιμάνι της Σκιάθου ή της Σκοπέλου. Εναλλακτικά μπορείτε να φτάσετε με σκάφη που εκτελούν εκδρομές για θαλάσσιες περιηγήσεις και καταδύσεις προς τις κοντινές νησίδες και περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους και τη νησίδα Άρκο.