Άγιος Στέφανος

Translate English Version

Άγιος Στέφανος

Ο Άγιος Στέφανος Σινιών είναι ένα παραδοσιακό ψαρoχώρι που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους. Βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας μεταξύ της παραλίας της Κερασιάς και της φημισμένης  Κασσιόπης  από την οποία απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα, ενώ 35 χιλιόμετρα χωρίζουν το μικρό οικισμό από την πόλη της Κέρκυρας. Με θέα το Ιόνιο, ο Άγιος Στέφανος έχει αναπτυχθεί ως θέρετρο πολυτελείας αφού στις πλαγιές του έχουν χτιστεί πολλές πολυτελείς κατοικίες Ελλήνων και ξένων. Η ευρύτερη περιοχή από Μπαρμπάτι μέχρι Αυλάκι έχει ονομαστεί από τον αγγλικό τύπο και τα μέσα «Kensington-on-Sea», από την γνωστή περιοχή Kensington του Λονδίνου λόγω των εύπορων τουριστών που την προτιμούν.

Είναι ένας ήσυχος προορισμός, με κτίσματα που διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους που σε συνδυασμό με τις μοντέρνες πολυτελείς κατοικίες δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στον μικρό οικισμό.  Αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες και ζευγάρια που επιζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα ενός καταπράσινου τοπίου..Στην αριστερή πλευρά του κόλπου υπάρχει μία μικρή βοτσαλωτή, οργανωμένη παραλία, ενώ κατά μήκος της ακτής παραδοσιακά ταβερνάκια με παραδοσιακή κουζίνα και λιγοστές καφετέριες και μπαρ. Ο οικισμός απέχει αρκετά από τον κεντρικό δρόμο από όπου περνάνε τα λεωφορεία προς Κασσιόπη και την πόλη της Κέρκυρας, οπότε ένα αυτοκίνητο θα ήταν απαραίτητο.

Βόρεια του μικρού οικισμού, βρίσκονται δύο σημαντικά οικοσυστήματα η λίμνη Άκολη και η Βρωμόλιμνη, οι οποίες συνδέονται με ένα δίκτυο μονοπατιών που οδηγούν σε μερικές από τις πιο όμορφες και απομονωμένες παραλίες του νησιού στην περιοχή του Ερημίτη, ενώ στο τέλος του μονοπατιού βρίσκεται η παραλία Αυλάκι.

Δείτε
Φρούριο Κασσιόπης

Φρούριο Κασσιόπης
Κάστρα/Φρούρια