Παραλία Μικρή Βίγλα

Translate English Version

Παραλία Μικρή Βίγλα

Μία υπέροχη παραλία στη βορειοδυτική πλευρά της Νάξου που οφείλει το όνομά της στις βίγλες (παρατηρητήρια) που υπήρχαν στη κορυφή του λόφου ώστε να στέλνονται  μηνύματα (με φωτιές και καπνό) στα υπόλοιπα μέρη του νησιού όταν πειρατικά σκάφη έκαναν την εμφάνισή τους στον ορίζοντα. Στη πραγματικότητα η παραλία χωρίζεται σε δύο υπέροχες αμμουδιές, της Μικρής Βίγλας και της Παρθένου, που τις χωρίζει ένας βράχος. Η Παρθένος αποτελεί το βόρειο τμήμα της παραλίας, ενώ η Μικρή Βίγλα το νότιο. Και τα δύο τμήματα καλύπτονται από ψιλή χρυσαφένια άμμο και έχουν καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά. Το όμορφο σκηνικό συμπληρώνει η μικρή νησίδα της Παρθένου με το ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται πάνω της.

Λόγω των δυνατών ανέμων που φυσούν στη περιοχή, η παραλία Παρθένος είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ. Πολλοί φίλοι του windsurf και του kitesurf συγκεντρώνονται εδώ για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στο συγκεκριμένα αθλήματα. Η παραλία ενδείκνυται όμως και για καταδύσεις, ψάρεμα αλλά και ιππασία. Όσο αφορά την παραλία Μικρή Βίγλα, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει αυτή της Παρθένου. Εκτείνεται σε μήκος ενός περίπου χιλιομέτρου και είναι εξίσου όμορφη. Ψιλή άμμος καλύπτει την ακτή, ενώ τα νερά είναι ρηχά καθιστώντας τη παραλία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Σε αντίθεση με τη παραλία Παρθένος που είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους, η παραλία Μικρή Βίγλα είναι προστατευμένη.

Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά υπάρχουν και μεγάλα τμήματα της παραλίας που είναι ελεύθερα για όσους έχουν το δικό τους εξοπλισμό ή θέλουν να απλώσουν την πετσέτα τους στην υπέροχη αμμουδιά. Στη περιοχή υπάρχουν καταλύματα, χώροι εστίασης και αναψυκτήριο. Η παραλία Μικρή Βίγλα είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου και μία από τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου. Ένας επίγειος παράδεισος που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε όταν βρεθείτε στην όμορφη Νάξο.

Πρόσβαση

Για να φτάσει κανείς στην Μικρή Βίγλα με αυτοκίνητο ή μηχανή θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή Χώρα Νάξου – Γλινάδο – Τρίποδες (Βίβλος) – Μικρή Βίγλα μέσω ενός χωματόδρομου που ξεκινάει από την Πλάκα. Ο χωματόδρομος είναι βατός και στη παραλία υπάρχει χώρος στάθμευσης. Όσοι δεν διαθέτουν μέσο μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία του νησιού που εκτελούν τακτά δρομολόγια από και προς τη παραλία τόσο από τη Χώρα της Νάξου όσο και από τα μεγαλύτερα χωριά.

Αποστάσεις:

Λιμεναρχείο Νάξου: (22850) 22300

Social Campaign