Πάρκο Ροδίνι

Translate English Version

Πάρκο Ροδίνι

Στο νησί της Ρόδου βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος. Το Πάρκο Ροδίνι, μια κοιλάδα με πλούσια βλάστηση από πλατάνια και ροδοδάφνες, τρεχούμενα νερά, καταπράσινες λίμνες γεμάτες νούφαρα και παγόνια, τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο πάρκο. Το τοπίο το συμπληρώνει ένας κήπος με τριαντάφυλλα και ένας μικρός ζωολογικός κήπος όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα περίφημα ελάφια της Ρόδου.

Στο πάρκο που θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα πάρκα στον κόσμο, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν ο τόπος όπου κατά την αρχαιότητα είχε την Σχολή Ρητορικής του ο Αισχίνης στην οποία μαθήτευσαν σπουδαίοι ρήτορες όπως ο Κικέρωνας και ο Ιούλιος Καίσαρας. Στο πάρκο βρισκόταν και η έπαυλη των Μεγάλων Μαγίστρων των Ιωαννιτών Ιπποτών της Ρόδου την εποχή της Ιπποτοκρατίας ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως πάρκο τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Περπατώντας στα μονοπάτια, ο επισκέπτης μπορεί να δει ένα τμήμα του παλιού ρωμαϊκού συστήματος ύδρευσης της πόλης. Στην θέση Πευκάκια πάνω από το πάρκο υπάρχουν τμήματα της αρχαίας νεκρόπολης (4ος-3ος π.Χ. αιώνας) όπου διακρίνονται τάφοι της ελληνιστικής περιόδου με χαραγμένες διονυσιακές παραστάσεις και ένας τάφος λαξευμένος μέσα στους βράχους γνωστός ως ο τάφος των Πτολεμαίων που την κάθε πλευρά του κοσμούν 21 ημιστύλια δωρικού ρυθμού.

Το πανέμορφο πάρκο βρίσκεται 3 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα της πόλης και αγαπημένο τόπο περιπάτου και αναψυχής των κατοίκων όπου μπορούν να βρουν δροσιά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Στο πάρκο λειτουργεί αναψυκτήριο.