Πλάτη Καλύμνου

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πλάτη Καλύμνου: Ναυάγια, Καταδύσεις και Κρυστάλλινα Νερά

Διαβάστε Περισσότερα
Πλάτη Καλύμνου
Πλάτη Καλύμνου

Πλάτη Καλύμνου: Ναυάγια, Καταδύσεις και Κρυστάλλινα Νερά

Διαβάστε Περισσότερα
Περιφέρεια

Νότιο Αιγαίο

Νομός

Δωδεκανήσου

Translate English Version

Δίπλα ακριβώς από τη νήσο Ψέριμο βρίσκεται η νησίδα Πλάτη, με δύο μόνο κατοίκους (ένα ζευγάρι). Η Πλάτη έχει κάποιες μικρές αλλά πολύ όμορφες παραλίες με πεντακάθαρα, γαλαζοπράσινα νερά, που τις επισκέπτονται αυτοί που έρχονται με δικό τους σκάφος, αλλά και εκδρομικά σκάφη που εκτελούν εκδρομές από τα κοντινά νησιά της Καλύμνου και της Ψερίμου. Τα νερά της Πλάτης θεωρούνται από τα πιο καθαρά των Δωδεκανήσων. Ένα πανέμορφο εκκλησάκι, ο Άι Νικόλας, στολίζει την νότια πλευρά της νησίδας.

Στο βόρειο και στο νότιο άκρο της νησίδας, βρίσκονται βυθισμένα δύο γερμανικά πλοία του ΙΙ Παγκοσμίου Πολέμου, που μετέφεραν πολεμοφόδια στις 14 Μαΐου του 1944. Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία, για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, να κάνουν και μια μικρή υποβρύχια εξερεύνηση. Στο βυθό της ανατολικής ακτής της Ψερίμου, κείτεται το κουφάρι ενός άλλου βυθισμένου πλοίου. To Thor Star ήταν ένα πλοίο που πιθανόν ερχόταν από τη Συρία. Αγκυροβόλησε στις ανατολικές ακτές της Ψερίμου, αλλά λόγω θαλασσοταραχής, προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε. Το ναυάγιο, που βρίσκεται περίπου στα 20 μέτρα βάθος, είναι τόπος πολύ συχνών καταδυτικών εξορμήσεων, τόσο οργανωμένων όσο και μεμονωμένων.

Βασικά Στοιχεία Νησιού

Ανακαλύψτε βασικές πληροφορίες για το νησί, όπως ο πληθυσμός, η γεωγραφική τοποθεσία, σε ποια θάλασσα ανήκει και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Νησιωτικό Σύμπλεγμα

Δωδεκάνησα

Πέλαγος

Αιγαίο Πέλαγος

Έκταση

0,726 km²

Πληθυσμός

2

Πλάτη Καλύμνου Χάρτης

GPS Συντεταγμένες: 36.93762, 27.09558

Ανακαλύψτε Περισσότερα Άγνωστα Ελληνικά Νησιά