Βίδο

Translate English Version

Βίδο

Η νησίδα Βίδο βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Κέρκυρας, σε απόσταση 1200 μέτρων από το παλαιό λιμάνι. Έχει έκταση 538 στρέμματα και απότελεί ένα μικρό φυσικό παράδεισο, μια όαση αναλλοίωτης περιβαλλοντικής ισορροπίας. Είναι ο αγαπητός χώρος αναψυχής των Kερκυραίων, αφού συνδυάζει ωραία φύση και θάλασσα σε τόσο μικρή απόσταση από την πόλη.

Η ονομασία του ΒΙΔΟ οφείλεται σε έναν από τους ιδιοκτήτες του νησιού τον GUIDO MALIPIERI. Στο νησί αποδόθηκε το όνομα και όχι το επώνυμο του ιδιοκτήτη και παραφράστηκε από GUIDO σε ΒΙΔΟ. Άλλα παλαιότερα ονόματα ήταν "ΠΤΥΧΙΑ", "ΗΡΑΙΟΥ ΝΗΣΟΣ", "Aγιος Στέφανος", "Νησί της Ειρήνης". Το 1985 (30/5/1985) το νησί πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου Kερκυραίων και η φυσική ομορφιά του νησιού προστατεύεται πλέον με την μέριμνα του δήμου. Βόρεια του λιμανιού υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων που έχουν επισκευασθεί και αναπαλαιωθεί και παρέχουν διευκολύνσεις στις δημοτικές κατασκηνώσεις που λειτουργούν στο χώρο αυτό.

Στο νησίδα Βίδο, υπάρχει εστιατόριο, αναψυκτήριο, οργανωμένη παραλία και μονοπάτια για περιήγηση. Στο νησάκι λειτουργούν οι Δημοτικές κατασκηνώσεις (φιλοξενούν κάθε χρόνο από αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου, πλήθος παιδιών), το Διεθνές κατασκηνωτικό κέντρο που φιλοξενεί παιδιά σχολικής ηλικίας από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και χώρος εκπαίδευσης των προσκόπων και των ναυτοπροσκώπων στην φυσική ζωή.

Στη νησίδα ο επισκέπτης θα συναντήσει το μνημείο των Σέρβων στρατιωτικών (Σέρβικο Μαυσωλείο) που έστησε η Σερβική κυβέρνηση. Χώρος μνήμης και τακτικών επισκέψεων του Σερβικού λαού που διατηρεί στενότατους δεσμούς με τους Κερκυραίους. Επίσης την ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου που έχει επισκευασθεί και αναπαλαιωθεί. Η επίσκεψη στο νησί είναι μια ευχάριστη απόλαυση που πραγματοποιείται με την τακτική συγκοινωνία πλοιαρίου από το παλαιό λιμάνι.