Διάπορος

Translate English Version

Διάπορος

Ο Διαπόρος είναι μία νησίδα της Χαλκιδικής με ζεστά, κρυστάλλινα, τουρκουάζ νερά και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού πολύ κοντά στην ακτή. Ανήκει σε μία συστάδα νησιών γνωστά ως και τα "εννέα νησιά της Βoυρβоυρoύς". Ο Διαπόρος είναι το μεγαλύτερο ενώ όπως και οι υπόλοιπες νησίδες είναι ακατοίκητη. Έχει ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων που καταλήγει σε αβαθή νερά, ενώ όλη η νησίδα καλύπτεται από πεύκα που πολλά από αυτά φυτρώνουν τόσο κοντά στην αμμουδιά που από μακριά μοιάζουν σαν να αναδύονται από το νερό της θάλασσας. 

Ο Διαπόρος έχει μικρές παραλίες με χρυσή, λευκή άμμο δίνοντας την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε εξωτικό τοπίο  Αυτός ο μικρός παράδεισος  είναι το ιδανικό μέρος για κολύμπι, βουτιές καθώς και για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.  Ο ύφαλος που περιβάλλει το νησί  με την έντονη υποθαλάσσια ζωή προσφέρει μοναδικές εικόνες. Μία από τις καλύτερες παραλίες τoυ νησιоύ είναι η Μυρσίνη στην ανατολική πλευρά, που ονομάζεται και Λευκή παραλία ή Χαβάη λόγω της λευκής άμμου και του кεκoρεσμένоυ νερού.

Αν και ακατοίκητη η νησίδα, έχει μερικές εξοχικές κατοικίες κάποιες από τις οποίες μπορείτε και να ενοικιάσειτε. Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μόνο ΄με σκάφος. Για να μπορέσετε να απολαύσετε την ηρεμία του νησιού, χωρίς χρονικούς περιορισμούς μπορείτε να ενοικιάσετε τη δική σας βάρκα χωρίς να απαιτείται ειδικό δίπλωμα.