Δρένια

Translate English Version

Δρένια

Τα Δρένια είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα 6 μικρών νησίδων με το όνομα Δρένια ή αλλιώς Γαϊδουρονήσια. Το σύμπλεγμα έχει πάρει το όνομά του από το μεγαλύτερο νησί. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Ουρανούπολη και ανατολικά της Αμμουλιανής. Τα άλλα νησάκια του συμπλέγματος είναι η Φέτη, η Πέννα ή Σπαρμένο, η Άρτεμις ή Ελιά, η νησίδα της Νύχτας, το Παλαμάρι και το Ποντικονήσι όπου βρίσκεται και ο μοναδικός φάρος του συμπλέγματος. Μικροί κολπίσκοι, αμμώδεις ακτές και γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν την εικόνα τόσο της Δρένιας όσο και των υπολοίπων νήσων. Η εικόνα του τοπίου τα καθιστά έναν ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό για κολύμπι, χαλάρωση και αυθημερόν αποδράσεις.

Τόσο τα Δρένια όσο και οι υπόλοιπες νησίδες είναι ακατοίκητες. Παλιά στη νησίδα πήγαιναν μόνο κάτοικοι της Αμμουλιανής για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα. Τώρα έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη νησίδα υπάρχει οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και χώρος εστίασης.

Πρόσβαση στη Δρένια γίνεται μόνο με σκάφος ή με ενοικιαζόμενη βάρκα από την Ουρανούπολη ή από το Καμπούδι (δεν απαιτείτε δίπλωμα). Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν επίσης καραβάκια που κάνουν καθημερινά δρομολόγια από την σκάλα Ουρανούπολης ξεκινώντας μπροστά από τον Πύργο.